[haifakrayot.co.il] יונה יהב חתם נגד הדחת איימן עודה: "סכנה קיומית לדמוקרטיה"

Новости Хайфы от местных ивритоязычных источников и обсуждение их
Аватар пользователя
Инфодроид
Робот
Стаж: 5 лет 6 месяцев
Сообщений в этой теме: 1
Получено реакций: 0
июл 2025 12 09:56

[haifakrayot.co.il] יונה יהב חתם נגד הדחת איימן עודה: "סכנה קיומית לדמוקרטיה"

Непрочитанное сообщение Инфодроид

 

ראש עיריית חיפה יונה יהב הצטרף ללמעלה מ-120 פוליטיקאים בכירים בחתימה על מכתב נגד הדחתו של ח"כ איימן עודה מהכנסת. המכתב נשלח לחברי הכנסת לקראת ההצבעה במליאה ביום שני. ראש עיריית חיפה יונה יהב הצטרף ללמעלה מ-120 פוליטיקאים בחתימה על מכתב נגד הדחתו של ח"כ איימן עודה מהכנסת. כזכור לפני מספר שבועות, עודה נאם בחיפה ואמר בין היתר "עזה ניצחה – ועזה תנצח".
בקצרה
  • יונה יהב הצטרף ל-120+ פוליטיקאים בכירים שחתמו נגד הדחת עודה
  • המכתב נשלח לח"כים לקראת ההצבעה במליאה ביום שני
  • החותמים כוללים נשיאים, ראשי ממשלה ושרים לשעבר מימין ומשמאל
  • האזהרה: "התקדים המסוכן יוסיר כל החסמים"
  • נדרש רוב של 90 ח"כים להדחה – כרגע נראה מאתגר להשגה

יהב, שבעבר שימש כח"כ במפלגת העבודה, הצטרף לקואליציה יוצאת דופן של פוליטיקאים מכל קצות המפה הפוליטית. בין החותמים נמנים נשיא המדינה לשעבר ראובן ריבלין, ראשי הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ואהוד ברק, ושורת שרים וח"כים לשעבר מהימין והשמאל.

המכתב מבטא, לדברי יהב ושותפיו, "התגייסות מעבר למחלוקות המפלגתיות" נוכח מה שהם מגדירים כ"סכנה קיומית לדמוקרטיה הישראלית". זהו צעד חריג עבור יהב, שבדרך כלל מתמקד בענייני העיר חיפה ונמנע מהתבטאויות פוליטיות רחבות.

Изображение
ראש עיריית חיפה, יונה יהב | צילום: חדשות חיפה והקריות "לא צריך להסכים עם עודה"
במכתב שנשלח לחברי הכנסת נכתב: "לא צריכים להסכים עם ח"כ עודה כדי להתנגד להדחתו. מרגע שייקבע התקדים המסוכן ויחצה הקו האדום הזה, יוסרו כל החסמים. עוד חברי כנסת יודחו על רקע אמונה, עמדות ואורחות חיים".

החותמים, ובהם יהב, מזהירים כי "הדחת ח"כ עודה היא איום ישיר ומוחשי על המרחב הדמוקרטי ועל הזירות הציבוריות כולן". הם קוראים ל"אומץ לב אזרחי, למתינות כנגד קיצוניות, לאחריות נגד פופוליזם מסוכן".

ההצבעה על הדחתו של עודה תתקיים ביום שני במליאת הכנסת. נדרש רוב של 90 חברי כנסת כדי להשלים את ההליך, דבר שנראה מאתגר בהתחשב בהרכב הכנסת הנוכחי. הקואליציה מונה 68 ח"כים, ועם ישראל ביתנו יכולה להגיע ל-74 קולות – כלומר נדרשים עוד 16 קולות לפחות.

המכתב שחתם עליו יהב ועמיתיו מהווה ניסיון להשפיע על חברי כנסת בלתי מחויבים, במיוחד מיש עתיד והמחנה הממלכתי, שטרם קבעו עמדה סיעתית רשמית בנושא.

גם אם תושג הדחה במליאה, ההליך צפוי להגיע לבג"צ, שם עמדת הייעוץ המשפטי – שלפיה אין עילה מספקת להדחה – עלולה לבלום את המהלך.

The post יונה יהב חתם נגד הדחת איימן עודה: "סכנה קיומית לדמוקרטיה" appeared first on חדשות חיפה והקריות.

Новая тема Ответить
  • Похожие темы
    Ответы
    Просмотры
    Последнее сообщение

Вернуться в «Новости от местных изданий»

Disclaimer