[haifakrayot.co.il] הישג חשוב לעיריית חיפה: נסגר מגרש שפעל ללא רישיון, ורכבים חשמליים שאוחסנו בו – פונו
сен 2025
26
16:10
[haifakrayot.co.il] הישג חשוב לעיריית חיפה: נסגר מגרש שפעל ללא רישיון, ורכבים חשמליים שאוחסנו בו – פונו
עיריית חיפה, בהובלת ראש העיר יונה יהב, רושמת הישג משמעותי במאבקה למען ביטחון התושבים: נסגר מגרש שפעל ללא רישיון במתחם אגד הישן ברחוב ההגנה, אשר שימש לאחסנת רכבים חשמליים, וכל הרכבים שהיו בו פונו. במקביל, בית המשפט המחוזי קיבל את דרישת העירייה ודחה עתירה נגד סגירת מגרש נוסף בשדרות ההסתדרות, וקבע כי עיריית חיפה פעלה כחוק.
הרקע למאבק: לקחי המלחמה והסכנה לציבור
מאבקה של העירייה החל במהלך ימי הלחימה מול איראן, לאחר שנפל טיל ברחוב הגליל בשכונת נווה שאנן וגרם לרכב חשמלי לעלות באש. כתוצאה מכך, מנוע הרכב הועף למרחק של קרוב לקילומטר, אירוע שיצר סיכון רב לאזרחים ועלול היה להוביל להתפשטות אש נרחבת. בעקבות האירוע, הנחה ראש העיר יונה יהב את השירות המשפטי בעירייה לפעול במרץ בנושא.
פעילות משפטית וסגירת מגרשים
המאבק המשפטי של עיריית חיפה נשא פירות. המגרש ברחוב ההגנה נסגר על ידי העירייה וכל הרכבים שהיו בו פונו, לאחר שהתגלה שפעל ללא רישיון. במקביל, בית המשפט המחוזי קיבל את טענות העירייה ודחה עתירה שהוגשה נגד החלטת רשות הרישוי, שסירבה להעניק רישיון עסק למגרש נוסף לאחסנת רכבים חשמליים בשדרות ההסתדרות. מגרש זה נסגר בצו מנהלי שעליו חתם יהב, ובית המשפט לעניינים מקומיים דחה כבר קודם לכן בקשה לביטול הצו.
"ביטחון התושבים בראש מעייניי"
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, הגדיר את פינוי המגרש והחלטת בית המשפט כ"ניצחון חשוב בשורה של מאבקים סביבתיים נחושים כדי להבטיח את ביטחון התושבים בחיפה". הוא הדגיש כי "המגרשים הללו מהווים סיכון רב, ואין לי כל כוונה להתפשר בעניין. אמשיך להיאבק עד שכל המגרשים לאחסון רכבים חשמליים ייצאו מתחומי העיר חיפה. ביטחון התושבים בראש מעייניי".
הסבר משפטי: סוללות ליתיום כסכנה חמורה
היועצת המשפטית של עיריית חיפה, עו"ד ענבל בן ארי, הסבירה את הרקע המשפטי למאבק: "המהלכים המשפטיים התקיימו בעקבות מבצע 'עם כלביא' וכחלק מלקחי המלחמה האחרונה, מתוך אחריות עירונית ברורה לשמירה על חיי התושבים". לדבריה, "העירייה התריעה כי מצבור רכבים חשמליים המכילים סוללות ליתיום מהווה סכנה חמורה במקרה של פגיעה ישירה העלולה להוביל להתלקחות, פיצוצים והתפשטות אש נרחבת ומסוכנת בקרבת אזורי מגורים ומסחר שאינם מיועדים לפעילות זו". את עיריית חיפה ייצגה בהליכים המשפטיים עו"ד כרמית כורה, מנהלת התביעה העירונית.
Источник: https://haifakrayot.co.il/archives/138136
-
- Темы данного раздела
Случайные:
-
[colbonews.co.il] בית המשפט דחה עתירה של עיריית חיפה וקבע כי דבק בה אי ניקיון כפיים
-
[colbonews.co.il] חולה ראשון בווריאנט האומיקרון אושפז ברמב"ם
-
[colbonews.co.il] משרד הפנים מחזיר את דילול חזירי הבר לסדר היום
-
[colbonews.co.il] בני נוער מסכנין ודיר חנא נפגשו עם תלמידים מחיפה במרכז האקדמי ויצו
-
[colbonews.co.il] חדש ברכבת מרכזית המפרץ: מחלקת אבידות ומציאות
-
- Похожие темы
- Ответы
- Просмотры
- Последнее сообщение
-
- 0 Ответы
- 4 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
Вчера, 16:14
-
- 0 Ответы
- 5 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
Вчера, 16:10
-
-
Новое сообщение [nws.report] חשוב לדעת: היכן המרחב המוגן הקרוב אליכם בחיפה?
Инфодроид » 21 июн 2025, 23:14 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 334 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
21 июн 2025, 23:14
-
-
- 0 Ответы
- 14 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
Вчера, 16:14
-
-
Новое сообщение [haifakrayot.co.il] ניסיון חטיפה בלב חיפה: בן 20 הוכנס לרכב בכוח
Инфодроид » Вчера, 16:14 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 10 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
Вчера, 16:14
-