[colbonews.co.il] כרמל: מחקר הכלורוספט שיציל אלפי פצועים

Новости Хайфы от местных ивритоязычных источников и обсуждение их
Аватар пользователя
Инфодроид
Робот
Стаж: 4 года 2 месяца
Сообщений в этой теме: 1
Получено реакций: 0
окт 2020 05 11:32

[colbonews.co.il] כרמל: מחקר הכלורוספט שיציל אלפי פצועים

Непрочитанное сообщение Инфодроид

 

לאחר שנתיים של מחקר קליני שנערך על עשרות חולים במרכז הרפואי כרמל אישר משרד הבריאות בישראל חזרה לשימוש בכלורוספט – תמיסת כלור – לטיפול בפצעים קשים. התמיסה נאסרה לשימוש בכל העולם לפני כשש שנים, וכעת, בעקבות המחקר בכרמל, היא תוחזר לשימוש קליני בבתי חולים בארץ וייתכן שגם בעולם.

הכלורוספט מטפל בפצעים מזוהמים, מפרישים וקשים לריפוי, בפצעים הנגרמים מסוכרת, בפצעי לחץ ובכוויות, ומכרמל נמסר כי לראשונה בעולם החזיר משרד הבריאות בישראל את האישור הרפואי (אמ"ר) לשיווק ולשימוש בתמיסת הכלור במחלקות בתי החולים ובמרפאות.

פרופ' ירון הר שי, מנהל המחלקות לכירורגיה פלסטית במרכזים הרפואיים כרמל ולין של שירותי בריאות כללית, שיזם את המחקר: "תמיסת הכלורוספט מכילה יון היפוכלוריד לטיפול בפצעים מזוהמים וקשים לריפוי כמו גדמים מפרישים לאחר קטיעות, פצעי לחץ, פצעים סוכרתיים וכוויות. משנת 1982 ועד 2014 שווקה התמיסה בישראל, והשימוש בה היה שכיח מאוד בכל בתי החולים והמרפאות בארץ ובעולם. בשנות ה-90, בעקבות תיאור מקרה של אחות בבית חולים באנגליה שדווחה על אדמומיות בעור בעקבות חבישה עם תמיסת כלור, החל רב שיח בנושא בטיחותה של התמיסה בין גורמי סיעוד שהתנגדו לשימוש בה לבין רופאים שצידדו בהמשך הטיפול בכלורספט, עד שלבסוף נאסר השיווק של התמיסה והשימוש בה בכל העולם".

לדבריו של פרופ' הר שי, "ההוראה על הפסקת השימוש בתמיסה גרמה לקושי טיפולי רב במחלקות המטפלות בפצעים מזוהמים ובכוויות. עד היום לא נמצאו בעולם חומרים חלופיים שמקנים תוצאות קליניות מצוינות בזמן קצר כפי שהיינו מקבלים עם תמיסת הכלור".

פרופ' הר שי עם רופאים מומחים מבתי החולים בישראל, וכולם היו תמימי דעים שיש צורך לעשות כל מאמץ להחזרת השימוש בתמיסת הכלור לטובת החולים. לפני כשנתיים חתמו מומחים בכירורגיה פלסטית, בכוויות, בסוכרת, באורתופדיה, בכלי דם ובכירורגיה מבתי החולים רמב"ם, בלינסון, סורוקה וקפלן על מכתב למשרד הבריאות, שבו נטען כי יש צורך בהחזרת התמיסה לשימוש בהקדם. עוד נכתב כי מדובר בטיפול יעיל וכי כל חומרי החבישה החליפיים הם יקרים לאין ערוך ויעילותם היא פחותה באופן משמעותי מזו של הכלורוספט. בסיכום המכתב פנו המומחים בבקשה לקדם פתרון רגולטורי לרישומו של המוצר, כך שיתאפשר לרופאים לטפל בחולים באמצעותו.

בעקבות המכתב יזם פרופ' הר שי מחקר שמטרתו היתה לחקור את הנושא באופן מעמיק ולבדוק את בטיחותה של התמיסה לצורך החזרתה לשימוש קליני. המחקר נערך במחלקה לכירורגיה פלסטית בכרמל על ידי ד"ר מרים סגל במשך כשנתיים על 30 חולים. פרופ' הר שי מסביר כי מדובר במחקר פרוספקטיבי שמטרתו היתה לבחון את יעילותה ואת בטיחותה של תמיסת הכלור להטריה של פצעים מזוהמים לפי מאפיינים קליניים ומעבדתיים. המחקר בוצע באישור ועדת הלסינקי המוסדית והוועדה העליונה של משרד הבריאות, ובמסגרתו נאספו נתונים של מטופלים שאושפזו עם פצעים מזוהמים ואשר טופלו עם חבישות כלור על פי אינדיקציה מתאימה ופרוטוקול אחיד.

 

The post כרמל: מחקר הכלורוספט שיציל אלפי פצועים appeared first on כלבו – חיפה והקריות.

Новая тема Ответить
  • Похожие темы
    Ответы
    Просмотры
    Последнее сообщение

Вернуться в «Новости от местных изданий»

Disclaimer