[colbonews.co.il] חברות התחבורה הציבורית מתעלמות מההנחיה לא לחלק דוחות

Новости Хайфы от местных ивритоязычных источников и обсуждение их
Инфодроид
Робот
Стаж: 4 года 8 месяцев
Сообщений в этой теме: 1
Получено реакций: 0
июн 2024 03 14:36

[colbonews.co.il] חברות התחבורה הציבורית מתעלמות מההנחיה לא לחלק דוחות

Непрочитанное сообщение Инфодроид

משרד התחבורה הנחה את חברות התחבורה הציבורית לא לחלק דוחות על אי תיקוף נסיעות בחיפה ובקריות בגלל שיבושי ה-GPS, אך למרות זאת ההנחיה אינה מיושמת.

בדיון שקיימה אתמול (ראשון) הוועדה המיוחדת לפניות הציבור של הכנסת נטען כי בהנחיית משרד התחבורה אין לחלק דוחות באוטובוסים באזור חיפה והקריות במקרים של אי תיקוף שמקורו הוא שיבושי GPS. כך עולה מדיון שקיימה אתמול (ראשון) הוועדה המיוחדת לפניות הציבור של הכנסת. עם זאת, לוועדה הגיעו תלונות על חלוקת דוחות.

יו"ר הוועדה ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) אמר בדיון: "במקומות שבהם יש קשיי קליטה של GPS במרחב הצפון, אנשים מקבלים דוחות בתחבורה הציבורית למרות שיש הנחיה של משרד התחבורה שלא לחלק דוחות. אני מבקש ממשרד התחבורה לבצע בדיקה מעמיקה איך יכול להיות שאזרחים מקבלים דוחות בניגוד להנחיות".

במקביל הציע פינדרוס להוציא את סמכות הפיקוח על תיקוף הנסיעות וחלוקת הדוחות מחברות התחבורה הציבורית ולהעביר אותה למשרד התחבורה: "יש משהו לא נכון במבנה של חלוקת הדוחות בתחבורה הציבורית. הבת שלי בת 20 מתעמתת על בסיס יומי עם פקחים כדי לסייע לאזרחים שמקבלים דוחות שלא בצדק. אני מציע למשרד האוצר להוציא את חלוקת הקנסות מהחברות ולהעביר אותה למשרד התחבורה בצורה ישירה. המפגש של כל אזרח מול פקח בחברות השונות צריך להיות זהה. לא ייתכן שיש יחס שונה של פקחים בין חברות שונות".

לדבריו, "התפישה שלפיה רוב ההכנסות מקנסות הולכות לחברות היא לא נכונה ומעודדת את החברות להגדיל את מספר הקנסות. פקחים צריכים להיות נמדדים לפי שביעות הרצון של המפוקחים ולא לפי מספר הקנסות שהם מחלקים".

The post חברות התחבורה הציבורית מתעלמות מההנחיה לא לחלק דוחות appeared first on כלבו – חיפה והקריות.

Новая тема Ответить