[haifakrayot.co.il] יהב למנהלי בתי הספר: "תיידעו אותי על כל מקרה של חרם"

Новости Хайфы от местных ивритоязычных источников и обсуждение их
Инфодроид
Робот
Стаж: 5 лет 8 месяцев
Сообщений в этой теме: 1
Получено реакций: 0
сен 2025 26 16:10

[haifakrayot.co.il] יהב למנהלי בתי הספר: "תיידעו אותי על כל מקרה של חרם"

Непрочитанное сообщение Инфодроид

כנס פתיחת שנת הלימודים של מינהל החינוך בעיריית חיפה, שהתקיים הבוקר (רביעי), הפך לבמה עבור ראש העיר, יונה יהב, כדי להעביר מסר נחרץ למנהלים והמנהלות: ליידע אותו ואת ראש מינהל החינוך, אילנה טרוק, על כל מקרה של חרם על תלמיד.

יהב התייחס לתופעה הקשה בפני המנהלים, והגדיר חרם על ילד כ"אסון טבע" שעלול להוביל לתוצאות טרגיות. "אני כבר הייתי בכמה הלוויות כאלו", אמר יהב בכאב, והוסיף: "אף פעם לא הצלחתי להבין מאיפה המקור של החרם. מה קרה בדיוק? למה זה צריך להיות חרם כל כך אולטימטיבי?". הוא הדגיש את אחריותם של המנהלים להציל את הילדים: "אתם יכולים להציל. אתם רואים הכול, אתם נמצאים שם. תצילו את הילדים ואת הילדות".

בנוסף, ראש העיר התייחס לחשיבות לימודי השפה הערבית בבתי הספר בעיר, וקרא לצוותים החינוכיים להקנות לתלמידים שליטה בערבית מדוברת. לדבריו, "זה מאוד חשוב" הן בזכות היחסים עם השכנים והן כמחווה לדו-קיום הייחודי של חיפה.

הוא סיים את דבריו במחמאה למערכת החינוך החיפאית: "מערכת החינוך בחיפה היא יוצאת דופן באיכות שלה, וזה קורה בזכותכם ובזכות הצוותים החינוכיים שאתם מובילים. תלמידי ותלמידות חיפה נמצאים בידיים טובות".

ראש מינהל חינוך, תרבות וספורט, אילנה טרוק, הוסיפה כי "מה שמייחד את החינוך החיפאי זה שהוא מתקיים מתוך העיר, ואין הרבה ערים כאלו… חיפה היא מקום לגדול בו, אנחנו מייצרים שייכות לילדים שלנו". היא ציינה בגאווה את נתון הזכאות לבגרות הגבוה בעיר (87.8%), והדגישה כי הדבר אינו מובן מאליו.

Источник: https://haifakrayot.co.il/archives/138194

Новая тема Ответить