[haifakrayot.co.il] איומים קשים על בעל עסק: "אני אעיף את הראש של הבן שלך מהגוף"
сен 2025
26
16:14
[haifakrayot.co.il] איומים קשים על בעל עסק: "אני אעיף את הראש של הבן שלך מהגוף"
פרקליטות מחוז צפון הגישה כתב אישום נגד בן 58 בגין סחיטה באיומים של בעל עסק מהאזור, לאחר שדרש ממנו 600 אלף שקלים תוך איומים חמורים על חייו וחיי ילדיו. כתב האישום הוגש באמצעות עו"ד שני פרץ בבית המשפט המחוזי בנצרת, יחד עם בקשה למעצר הנאשם עד תום ההליכים.
האירועים החלו להתגלגל במהלך חודש אוגוסט, כאשר בעל העסק פנה למשטרת מחוז צפון ודיווח על סדרת שיחות טלפון מאיימות שקיבל. בשיחות אלו נדרש לשלם סכום עתק של 600 אלף שקלים, כשהמאיים הבהיר לו בצורה ברורה את ההשלכות של אי תשלום הכסף.
תמלילי השיחות חושפים את חומרת האיומים. "יש לך עד מחר, אני אעיף את הראש של הבן שלך מהגוף שלו בעסק, אני אומר לך", איים הסוחט על בעל העסק. כאשר הקורבן ניסה להסביר שאין ברשותו סכום כזה, השיב לו: "אין לי כסף אחי, איך אתן לך אותם בכלל?", הסוחט לא התרשם והורה לו: "קח הלוואה עליהם".
עם קבלת התלונה, יחידת החקירות של משטרת מחוז צפון פתחה בחקירה סמויה מקיפה. במסגרת החקירה נעשה שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים שסייעו באיתור החשוד ובאיסוף ראיות נגדו. החקירה נמשכה כשלושה שבועות, במהלכם אספו החוקרים מידע מודיעיני ותיעוד של האיומים.
ב-24 באוגוסט, לאחר שנאסף די חומר ראיות, יצאו בלשי מחוז צפון למבצע מעצר. הבלשים, בליווי לוחמי משמר הגבול, הגיעו לביתו של החשוד בנצרת וביצעו את מעצרו. החשוד, גבר בן 58, נעצר ללא התנגדות והובא לחקירה במשטרה.
המקרה מצטרף לשורה של אירועי סחיטה באיומים שנחשפו באזור הצפון בחודשים האחרונים. בעלי עסקים רבים מוצאים עצמם נתונים ללחצים כבדים מצד גורמים עבריינים, שמנסים לנצל את מצבם הכלכלי ולסחוט מהם כספים תחת איומים בפגיעה בהם, במשפחותיהם או בעסקיהם.
משטרת ישראל מדגישה כי היא רואה בחומרה רבה עבירות של סחיטה באיומים כנגד בעלי עסקים. דובר המשטרה ציין כי הכוחות פועלים בנחישות כנגד כנופיות וארגוני פשע באמצעות כל הכלים העומדים לרשותם. "בעלי עסקים מוצאים את עצמם לא רק תחת המעמסה של ניהול עסק עצמאי, אלא גם במצב בו הם ובני משפחותיהם מאויימים ונזקים נגרמים לעסקיהם ורכושם הפרטי", נמסר מהמשטרה.
המשטרה קוראת לכל מי שנתקל באיומים או בניסיונות סחיטה לפנות מיידית למוקד 100 ולדווח על כך, תוך הבטחה לטיפול מהיר ודיסקרטי בכל פנייה.
-
- Темы данного раздела
Случайные:
-
[colbonews.co.il] בית המשפט דחה עתירה של עיריית חיפה וקבע כי דבק בה אי ניקיון כפיים
-
[colbonews.co.il] חולה ראשון בווריאנט האומיקרון אושפז ברמב"ם
-
[colbonews.co.il] משרד הפנים מחזיר את דילול חזירי הבר לסדר היום
-
[colbonews.co.il] בני נוער מסכנין ודיר חנא נפגשו עם תלמידים מחיפה במרכז האקדמי ויצו
-
[colbonews.co.il] חדש ברכבת מרכזית המפרץ: מחלקת אבידות ומציאות
-