[haifakrayot.co.il] ערנות יוצאת דופן בשיעור פילאטיס במרכז מכבי בחיפה הצילה את חייה של מתאמנת
сен 2025
26
16:14
[haifakrayot.co.il] ערנות יוצאת דופן בשיעור פילאטיס במרכז מכבי בחיפה הצילה את חייה של מתאמנת
מה שהחל כשיעור פילאטיס שגרתי במרכז המכונים של מכבי שירותי בריאות בחיפה, הפך בתוך רגעים ספורים לאירוע רפואי שהסתיים בהצלת חיים. הודות לערנות מקצועית של מדריכה במקום, אובחנה בזמן תלונה שהצביעה על בעיה חמורה בליבה של מתאמנת כבת 70. המקרה מדגיש כיצד הקשבה לגוף והתעקשות על בירור רפואי יכולים לעשות את ההבדל, גם כשמדובר בפעילות שגרתית.
האירוע התרחש בשיעור בהדרכתה של טלי מאיר, פיזיותרפיסטית ומדריכת פילאטיס ותיקה במכבי שירותי בריאות במרכז המכונים הממוקם בעיר. במהלך התרגילים, הבחינה מאיר בהתנהגותה של אחת המתאמנות, אישה בשנות ה-70 לחייה, שהתקשתה למצוא תנוחה נוחה, נשמה בצורה חריגה ונראתה חסרת מנוחה. תשומת לבה של המדריכה נמשכה במיוחד לצבע רגליה, שהיה כחלחל, סימן שהדליק אצלה נורה אדומה.

טלי מאיר, פיזיותרפיסטית ומדריכת פילאטיס במכבי שירותי בריאות במרכז המכונים-חיפה

צילום: מכבי
“במהלך התרגילים שמתי לב שהיא עוצרת לנשום יותר מהרגיל,” סיפרה מאיר. היא ניגשה אל המתאמנת ושאלה לשלומה. האישה סיפרה למדריכה כי עברה לאחרונה בדיקות שתוצאותיהן נמצאו תקינות, וכי יש לה תור למעקב רק בעוד מספר שבועות. עם זאת, התחושה המקצועית של מאיר לא הניחה לה. היא המשיכה בתשאול מעמיק יותר, וגילתה שהתנשפויות החריגות אינן מוגבלות לאימון, אלא מופיעות גם במאמצים יומיומיים פשוטים כמו עלייה במדרגות או הליכה קצרה, ואף לאחר ארוחות. הבנה זו, שהמצב חורג מתסמינים שגרתיים, הובילה את המדריכה להחלטה נחושה: יש לפעול באופן מיידי.
לאחר שיחה ארוכה ומשכנעת, במהלכה ניסתה להתמודד עם חששותיה של המתאמנת, הצליחה טלי מאיר לשכנע אותה לגשת לבירור רפואי בהקדם. למרות זאת, חששותיה של המטופלת מנעו ממנה לפנות לחדר מיון באותו לילה, והיא אף התבטאה כי "אני יודעת שאם אלך ואמות בשינה אז הכל בסדר". רק למחרת בבוקר, כשתחושותיה הלא-טובות מהאימון לא חלפו אלא אף החמירו, הבינה האישה כי עליה לפעול. היא התקשרה למוקד האחיות של מכבי, וכעבור דקות ספורות הגיע אמבולנס שפינה אותה לבית החולים.
בבית החולים אובחנה האישה עם תעוקת חזה וחסימות בכלי הדם, מצב מסוכן שעלול לגרום לנזק חמור ללב ואף למוות פתאומי. חומרת מצבה חייבה ביצוע צנתור דחוף כבר באותו יום, פעולה שהצילה את חייה. לאחר מספר ימי אשפוז, המתאמנת שוחררה לביתה ומצבה השתפר באופן ניכר. היא שבה בהדרגה להתאמן, ומביעה תחושת הכרת תודה עמוקה. “אני מרגישה כל כך הרבה מזל שהגעתי לשיעור הפילאטיס,” סיפרה האישה. “מסתבר שאימון יכול להציל חיים. אני מוקירה תודה ענקית על האכפתיות וההקשבה, ואני מבינה עכשיו עד כמה חשוב להקשיב לגוף שלי ולא להתעלם מסימנים.”
גם טלי מאיר הדגישה את חשיבות הצעד שנקטה: "אני שמחה שהקשבתי לתחושת הבטן המקצועית שלי ושלא ויתרתי גם כשהיא סירבה תחילה ללכת להיבדק. הצעד הזה התברר כמציל חיים. חשוב להקשיב לסימנים ולהגיב בזמן, זה יכול להיות ההבדל בין חיים למוות.” המקרה הזה ממחיש כיצד גם מחוץ למסגרת הרפואית הטיפולית, ערנות ומקצועיות יכולות לספק רשת ביטחון ולאפשר אבחון בזמן.
-
- Темы данного раздела
Случайные:
-
[haifakrayot.co.il] מבצע אכיפה בחופי חיפה: חיפושים ברכבים, ותפיסות סמים ואלכוהול
-
[colbonews.co.il] "החינוך בחיפה מידרדר, והמקום שלנו הוא לקום ולפעול"
-
[colbonews.co.il] קורונה ברמב"ם: 40 אחוז מהחולים ושליש מהנפטרים – מהמגזר הערבי
-
[colbonews.co.il] חזיר בר נפל לבריכה פרטית – והומת על ידי העירייה
-
[haifakrayot.co.il] שוק תלפיות מתחדש: פרויקט שימור מבנה אייקוני בחיפה יוצא לדרך
-