[colbonews.co.il] יאיר נתניהו על קריאת רחוב ע"ש אום כולתום: "בושה וטירוף"

Новости Хайфы от местных ивритоязычных источников и обсуждение их
Аватар пользователя
Инфодроид
Робот
Стаж: 4 года 8 месяцев
Сообщений в этой теме: 1
Получено реакций: 0
июл 2020 15 12:07

[colbonews.co.il] יאיר נתניהו על קריאת רחוב ע"ש אום כולתום: "בושה וטירוף"

Непрочитанное сообщение Инфодроид

 

סערה בעקבות החלטת ועדת השמות של עיריית חיפה לקרוא רחוב בעיר על שמה של הזמרת המצרייה אום כולתום. את ההמלצה לקרוא רחוב על שמה של אום כולתום העלה חבר מועצת העיר ויו"ר סיעת חד"ש במועצת העיר רג'א זעאתרה, וביום שני אימצה ועדת השמות את ההצעה. עם היוודע דבר כוונתה של העירייה לעשות כן, ביקורת חריפה החלה להישמע במערכת הפוליטית הארצית וברשתות החברתיות.

ח"כ אריאל קלנר מהליכוד, תושב חיפה, אמר ל"כלבו – חיפה והקריות": "כתושב חיפה אני חש עצבות גדולה. בעיר השלישית בישראל מתכוונים לקרוא רחוב על שמה של זמרת שקראה להשמדת המדינה היהודית. אום כולתום היא אכן 'מופת' של דו קיום – דו קיום של סוריה ומצרים נגד ישראל". קלנר הודיע כי בכוונתו לפנות לראש העיר בעניין והוסיף: "אני מתכוון לבחון דרכים אחרות למניעת קריאת רחובות במדינת ישראל על שם אלה שרצו בהשמדתה. חבל שצריך לפעול בדבר שצריך להיות מובן מאליו לכל אזרח ישראלי. עם זאת, אני רוצה להאמין שחברי ועדת השמות בעירי לא היו מודעים לעמדותיה ולשיריה של אום כולתום נגד העם היהודי ולקריאה לתקוף את מדינת ישראל. לכן, מחוסר ידע הסכימו לקריאת רחוב על שמה. אני סמוך ובטוח שכשהמידע על אודותיה יוצג לחברי הוועדה, יסכימו כולם שיש לבטל את ההחלטה הזאת".

אום כולתום נחשבת לזמרת האהובה ביותר בעולם הערבי במאה ה-20 ועד היום, 45 שנה לאחר מותה. גלי ההערצה שלה היא זכתה במצרים בפרט ובעולם הערבי בכלל העניקו לה את הכינוי כאוכב א-שרק (כוכב המזרח), והקונצרטים שלה ריתקו מיליונים ברחבי המזרח התיכון עת שודרו ברדיו – כלי התקשורת היחיד אז. אום כולתום נחשבה לזמרת הלאומית של מצרים, ודמותה נקשרה בסוגיות לאומיות ופוליטיות – היא השמיעה את קולו של העם בנושאים כמו ההתנגדות לקולוניאליזם הבריטי, התמיכה במהפכת הקצינים החופשיים ובעלייתו של עבד אל-גמאל נאצר לשלטון, והתמיכה באיחוד ערבי שהקנתה לה את הכבוד להופיע במושב הפתיחה של הליגה הערבית עם הקמתה בשנת 1945.

אום כולתום ביקרה כמה פעמים בארץ ישראל, ובשנת 1931 אף הופיעה בקולנוע עין דור בחיפה. האגדה מספרת כי את הכינוי כאוכב א-שרק היא קיבלה בחיפה – סיפור שנתמך על ידי הביוגרף שלה סלים נסיב.

מעורבותה הפוליטית לא פסחה גם על מדינת ישראל. לאחר מלחמת ששת הימים היא יצאה במבצע לגיוס כספים למען המאמץ המלחמתי המצרי. היא גם תמכה במאבק הפלסטיני כשאמרה: "דרך זו אשר הולך בה יאסר ערפאת היא הדרך היחידה שעומדת לפניו ולפני אחיו הפדאיון והמאמינים בצורך לשחרר את האדמה הכבושה". בשנת 1969 יצא שירה "אצבח ענדי אלאן בנדוקיה" ("יש לי עכשיו רובה") ואשר אותו כתב לה נזאר קבאני והלחין מוחמד עבד אל-והאב. בין מילות השיר: "יש לי עכשיו רובה/ אל פלסטין קחוני עמכם. אל פלסטין קחוני עמכם, הו הגברים/ אני רוצה לחיות או למות כמו הגברים. מהיום שבו נשאתי את רובי/ פלסטין נעשתה קרובה. הו המורדים בירושלים, בחברון, בבית שאן, בבקעת הירדן ובבית לחם, התקדמו התקדמו/ אל פלסטין יש דרך אחת, שעוברת מלוע הרובה".

 

The post יאיר נתניהו על קריאת רחוב ע"ש אום כולתום: "בושה וטירוף" appeared first on כלבו – חיפה והקריות.

Новая тема Ответить

Вернуться в «Новости от местных изданий»

Disclaimer