[colbonews.co.il] בגלל הפרות: צו מינהלי נגד כרמל אולפינים
янв 2021
31
12:20
[colbonews.co.il] בגלל הפרות: צו מינהלי נגד כרמל אולפינים
המשרד להגנת הסביבה הוציא צו מינהלי לחברת כרמל אולפינים (כאו"ל) מקבוצת בז"ן בעקבות חריגות והפרות של תנאי היתר הפליטה.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי הצו הוצא מכוח סעיף 45 לחוק אוויר נקי, וזאת לאחר שהחברה לא התקינה אמצעים להפחתת פליטות של תחמוצות חנקן בשלושת דודי הקיטור שבמפעל, ולא עמדה בערך הפליטה של תחמוצות החנקן באופן שגרם לזיהום אוויר חזק ובלתי סביר. מטרתו של הצו היא להפחית את כמות הפליטות ממתקני החברה באופן מיידי, ועל כן קבע המשרד במסגרת הצו ערכי פליטה מחמירים לתנורי הפיצוח של החברה ועמידה בקצב פליטה של 39 ק"ג/שעה מכל מקורות הפליטה שלה.
שני מקורות פליטת תחמוצות החנקן העיקריים של כרמל אולפינים הם דודי הקיטור ותנורי הפיצוח. במסגרת היתר הפליטה נדרשה החברה להגיש תוכנית ולהתקין אמצעים להפחתת הפליטות מדודי הקיטור עד 1 בינואר, אך הדבר לא בוצע במועד. כמו כן נקבע בהיתר קצב פליטה שעתי של 47 ק"ג/שעה לכל מתקני החברה, והשימוש בתנורי הפיצוח הוגבל לשמונה מתוך עשרה תנורים בכל עת. התקנת אמצעי הטיפול בדודי הקיטור היתה אמורה להביא להפחתה משמעותית של תחמוצות החנקן.
החברה פנתה אל המשרד כמה פעמים בבקשה לדחות את מועד התקנת אמצעי הפחתת הפליטות של דודי הקיטור עד למאי 2022 בשל אילוצים הנובעים ממגיפת הקורונה וקשיים כלכליים שאליהם היא נקלעה. לאחר שהמשרד דחה את בקשותיה פנתה החברה ימים ספורים לפני מועד כניסת הדרישה לתוקף והציעה כי במסגרת התקנת אמצעים להפחתת פליטות היא תבצע הפחתה משמעותית יותר של הפליטות מתנורי הפיצוח (תחת ההפחתה הצפויה מדודי הקיטור). אחד הנימוקים היה שהפחתת תחמוצות החנקן מתנורי הפיצוח (נוסף על ההפחתה הצפויה מדודי הקיטור החל ממאי 2022) תביא לכך שפליטות תחמוצות החנקן יצומצמו בכמות משמעותית עד לתום תוקף היתר הפליטה בשנת 2023, ואף יהיו נמוכות יותר מאלה שהיו צפויות על פי דרישות היתר הפליטה.
The post בגלל הפרות: צו מינהלי נגד כרמל אולפינים appeared first on כלבו – חיפה והקריות.
-
- Темы данного раздела
Случайные:
-
[colbonews.co.il] הפסד לקליש בבית משפט: מועצת העיר תתכנס היום
-
[colbonews.co.il] מזעזע: גופת אשה נמצאה בביתה כחודשיים לאחר שנפטרה
-
[colbonews.co.il] בגלל חזירים: שער הרכבים בבית העלמין הצבאי ננעל בלילות
-
[colbonews.co.il] רעידת אדמה הורגשה באזור חיפה
-
[colbonews.co.il] הבוקר בכרמליה: חזיר בר חטף את המעיל מילדה בת 8
-
- Похожие темы
- Ответы
- Просмотры
- Последнее сообщение
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] קליש רותם מסייעת לעירייה במאבק נגד העתקת בית החולים כרמל
Инфодроид » 28 янв 2025, 09:52 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 2357 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
28 янв 2025, 09:52
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] ההגירה השלילית נמשכת, היעד המועדף: טירת כרמל
Инфодроид » 16 июл 2024, 08:29 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 6780 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
16 июл 2024, 08:29
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] בגלל ריח לוואי: טמפו קוראת להחזיר מים של המותג SanBendetto
Инфодроид » 06 ноя 2024, 19:59 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 2302 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
06 ноя 2024, 19:59
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] העירייה מחסנת את חיות הבר נגד כלבת
Инфодроид » 27 янв 2025, 15:05 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 2668 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
27 янв 2025, 15:05
-