[colbonews.co.il] 70 ק"ג בשר עוף הושמדו באטליז בסירקין. בעל האטליז: "זו סחורה זהב"

Новости Хайфы от местных ивритоязычных источников и обсуждение их
Аватар пользователя
Инфодроид
Робот
Стаж: 1 год 9 месяцев
Сообщений в этой теме: 1
Получено реакций: 0
июл 2021 21 21:06

[colbonews.co.il] 70 ק"ג בשר עוף הושמדו באטליז בסירקין. בעל האטליז: "זו סחורה זהב"

Непрочитанное сообщение Инфодроид

 

אתמול (שלישי) בוצעה ביקורת של רופא וטרינר רשותי-ממשלתי של עיריית חיפה, מוסמך היחידה הווטרינרית במשרד הבריאות, ב"אטליז אלי אסייג" ברחוב סירקין 21, חיפה. הווטרינר הרשותי הורה להשמיד 70 קילוגרם של בשר עוף, וכך נכתב בדוח של משרד הבריאות: "במהלך הביקורת נמצאו במקום ליקויים תברואיים וכן בשר עוף שתוקפו פג, שאינו ראוי למאכל אדם ועלול להזיק לבריאות האדם. בהוראת הרופא הווטרינר הושמדו כ-70 ק"ג של בשר עוף. הטיפול במזון מן החי, אחסונו ושיווקו ללא התנאים הנדרשים בחקיקה וללא עקיבות, עלולים להזיק לבריאות הציבור. משרד הבריאות והרשות המקומית ימשיכו לנקוט בצעדי אכיפה נגד העסק".

אלי אסייג, הבעלים של האטליז אמר ל"כלבו – חיפה והקריות": "הבעיה שבגלל החג של הערבים אין שחיטה וגם בגלל ט' באב, לא הייתה שחיטה שבוע. לקחנו סחורה, נתנו לה מכת קור, וזו סחורה זהב. בסך הכל עבר יום אחד, לא קורה כלום, אלה לא מקררים של בית. הווטרינר בא ולקח כמה ארגזים של כרעיים שהיו בתוקף עד 19 ביולי, ומפה ועד לכתוב שהם לא ראויים למאכל אדם, זה בלוף אחד גדול וזה פשוט רוע לכתוב דבר כזה. ד"ר חורי, הווטרינר, קרא למכונית של גן החיות כדי שיעמיס את הסחורה. את יודעת מה הנהג אמר? שהוא לוקח את הבשר הזה הביתה, כי זה זהב. כל שנה זה ככה בגלל החג של הערבים".

אתה היית אוכל את זה?

"ברור, איזו שאלה. נראה לך שאני אמכור לבן אדם דבר שהוא מסריח, או קרוב להיות מסריח? נראה לך כזה דבר? אני 40 שנה עובד בעסק. היה לנו עסק ממול, בחיים לא נתקלנו במישהו שהתלונן על הסחורה שלנו. מה זה השטויות האלה? אם תיכנסי עכשיו לסופר של הערבים אין סחורה? ברור שיש, אבל הם לא הולכים לבדוק שם, כי הם לא יכולים לבדוק שם. הם חכמים על חלשים".

תסביר מה הקשר לחג של הערבים.

"אין עובדים במשחטות שהם יהודים, מלבד השוחט ובעל הבית. במשחטות הגדולות בצפון עובדים רק ערבים. אז מי יפרק את העופות, מי יעבד אותם, מי ישטוף ומי יפיץ? גם הנהגים הם ערבים. זה תהליך שלם, זה לא כמו שהיו מביאים פעם את העופות עם הרגליים, ראש, חלקי פנים והשוחט היה שוחט ושולחים ככה לאטליזים. היום לאחר השחיטה העופות נכנסים לקירור, לניקיון, זה לא דומה לפעם. אבל עכשיו בגלל החג המשחטות סגורות לגמרי ולא ליום יומיים".

 

The post 70 ק"ג בשר עוף הושמדו באטליז בסירקין. בעל האטליז: "זו סחורה זהב" appeared first on כלבו – חיפה והקריות.

Новая тема Ответить

Вернуться в «Новости от местных изданий»

Disclaimer