[colbonews.co.il] פרסום ראשון: הארנונה בחיפה לשנת 2022 תתייקר ב-1.92 אחוז
дек 2021
22
10:22
[colbonews.co.il] פרסום ראשון: הארנונה בחיפה לשנת 2022 תתייקר ב-1.92 אחוז
הארנונה בחיפה לשנת 2022 תתייקר ב-1.92 אחוז – שיעור ההעלאה האוטומטי ("הטייס האוטומטי") של משרד הפנים. זאת לאחר ששרת הפנים ושר האוצר, קיבלו רק באופן חלקי את בקשת עיריית חיפה לייקר את הארנונה לשימושים שונים, כמו תחנות דלק, מפעלים במתחם בזן ומתקני תקשורת סלולרית. מאחר שהעירייה התנתה את אי הפעלת הטייס האוטומטי באישור לייקר את הארנונה לשימושים אלה, ומאחר שבקשתה אושרה רק חלקית, הארנונה הכללית בעיר תתייקר.
על פי החלטת השרים, שיעור הארנונה לתחנות דלק יעלה ב-4.98 אחוז (כפי שביקשה העירייה); שיעור הארנונה למפעלים במתחם בזן יעלה ב-3 אחוז (לעומת ייקור ב-4.98 אחוז שביקשה העירייה), שיעור הארנונה למפעלים לזיקוק מוצרי דלק וייצור דשנים וכימיקלים, שאינם במתחם בזן, יעלה גם הוא ב-3 אחוז (ולא בשיעור של 4.98 אחוז כפי שביקשה העירייה) ושיעור החיוב למתקני תקשורת סלולרית יעלה ב-4.98 אחוז (כפי שביקשה העירייה).
תזכורת: ביוני האחרון אישרה מועצת העיר את צו המיסים לשנת 2020 בישיבה סוערת במיוחד. חברת המועצה סופי נקש, אז חברת אופוזיציה וכיום סגנית ראש העירייה ויו"ר ועדת הכספים, הטיחה בראש העירייה עינת קליש-רותם: "זה פשוט לזרות חול בעיני הציבור. אתם חושבים שהציבור מטומטם וייפול בפח, כי קישקשת ברשת איזה פוסט. הניסיון למנוע את העלאת 'הטייס האוטומטי' בשיעור של 1.92 אחוז מותנה בכך שמשרד הפנים יאשר לך העלאה למפעלים מזהמים, לאנטנות סלולריות, ארגזי חשמל, תחנות דלק ועוד. זה מותנה האחד בשני, וכדאי שהציבור יידע את זה. מספיק שמשרד הפנים לא יאשר אחד מאלה, והטייס האוטומטי נכנס לעבודה. ברור לנו מניסיון של שנים עברו שהעלאות למפעלים אינן מאושרות במלואן, אלא באופן חלקי אם בכלל.
"את חושבת שבפוסטים ודמגוגיה זולה תגרמי לציבור להאמין במה שאת כותבת, הרי הם יראו את זה בספח הארנונה שהם יקבלו לשלם. לאשר את צו המיסים הזה זה לזרות חול בעיני הציבור ולהגיש לו את החשבון בספח הארנונה, ואני לזה לא אתן יד. את רוצה להעלות את הארנונה? את צריכה להעלות את הארנונה. גם אם אין לך ברירה, תבואי ותגידי לציבור את האמת ותסבירי. אם את באמת רוצה להוריד את הארנונה בפועל ושזה באמת יתבטא בספח התשלום, אל תתני את 'הטייס האוטומטי' בשום תנאי. פשוט תדרשי שלא תתבצע ההעלאה".
צו המיסים אושר בישיבה זו ברוב של 14 בעד, תשעה נגד, ואחד נמנע.
The post פרסום ראשון: הארנונה בחיפה לשנת 2022 תתייקר ב-1.92 אחוז appeared first on כלבו – חיפה והקריות.
-
- Темы данного раздела
Случайные:
-
[colbonews.co.il] הושלם פרויקט הזנת החול לחופי הקריות
-
[colbonews.co.il] ברמב"ם נפטר חולה קורונה בן 93, מחוסן
-
[colbonews.co.il] Возле Центра Конгрессов будет создан пункт проверки коронавируса "Drive in"
-
[colbonews.co.il] דוח המפל"ס: הפחתה דרמטית של פליטת מזהמים במפרץ
-
[colbonews.co.il] דוח: עלייה חדה במספר חזירי הבר בהדר ובבת גלים
-
- Похожие темы
- Ответы
- Просмотры
- Последнее сообщение
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] מחפשים זוגיות? השכונות עם אחוז הרווקים הגדול בחיפה
Инфодроид » 22 ноя 2024, 11:57 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 162 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
22 ноя 2024, 11:57
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] תמיכה בקהילה והפחתת פליטות: דוח הקיימות של בזן לשנת 2023
Инфодроид » 26 дек 2024, 11:34 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 39 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
26 дек 2024, 11:34
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] מדד החופש לשנת 2023: חיפה רושמת ירידה ומדורגת במקום ה-13
Инфодроид » 12 фев 2024, 12:05 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 875 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
12 фев 2024, 12:05
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] טיפה בים: ארבע מיגוניות הוצבו בחיפה
Инфодроид » 03 мар 2024, 11:39 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 758 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
03 мар 2024, 11:39
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] בדרך לאסון: נמל דלקים יוקם בחיפה
Инфодроид » 03 июн 2024, 12:34 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 851 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
03 июн 2024, 12:34
-