[colbonews.co.il] סקר: אמון הציבור בראש העיר ובעירייה צנח לשפל
ноя 2022
20
11:18
[colbonews.co.il] סקר: אמון הציבור בראש העיר ובעירייה צנח לשפל
פרופ' איתי בארי, ראש המחלקה למינהל ומדיניות ציבורית בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה, מפרסם את סקר ביצועי השלטון המקומי בחיפה בתום שנת 2022. את הסקר מפרסם בארי מדי שנה החל משנת 2018 על פי ניתוח עמדת התושבים. השנה השתתפו בסקר 522 משיבים מעל גיל 18 בהתאם להתפלגות גיל, מגדר, רובע המגורים, לאום ומידת הדתיות כפי שמופיע בנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) ושנתון העירייה לשנת 2021. 58 אחוז מהנשאלים היו נשים ו-42 אחוז מהם גברים,כאשר גיל הנשאלים היה בין 18 ל-84 והגיל הממוצע של הנשאלים עמד על 45 שנה.
פוליטיקה מקומית
השאלה המעניינת ביותר שנשאלו השתתפים, שנה לפני מועד הבחירות המוניציפליות, היתה: אם הבחירות המקומיות לראשות העיר חיפה היו מתקיימות היום, למי היית מצביע? מהנתונים עולה כי 24 אחוז היו מצביעים ליונה יהב, עשרה אחוזים למשה כחלון, שמונה אחוזים לעינת קליש רותם, שישה אחוזים לדוד עציוני, חמישה אחוזים לאביהו האן, ארבעה אחוזים לראש העיר נשר רועי לוי, ארבעה אחוז לשר לשעבר יובל שטייניץ (הליכוד), שלושה אחוזים לניר שובר, שלושה אחוזים ליעקב בורובסקי, שלושה אחוזים למנכ"ל משרד האוצר לשעבר שי באב"ד, ואחוז לסופי נקש, לחדוה אלמוג, לשמשון עידו ולשרית גולן (כל אחד). באופן מפתיע, או שלו, 26 אחוז השיבו כי יצביעו עבור מועמד אחר או לא היו מצביעים.

(צילום מתוך הסקר)
בהמשך, נשאלו המשתתפים: אם יתקיים סבב בחירות שני לראשות העיר, למי היית מצביע? בתשובות נכללו רק שלושת המועמדים שזכו בשאלה הקודמת לתמיכה הרבה ביותר מבין המועמדים (בקרב 80 המשיבים הראשונים). עם זאת, יצוין כי במקרה שיתקיים סיבוב שני יתמודדו בו שני מועמדים ולא שלושה. 46 אחוז השיבו כי יצביעו עבור משה כחלון, 42 אחוז ליונה יהב, ו-12 אחוז לעינת קליש רותם.

(צילום מתוך הסקר)
חזירי הבר
בסקר נשאלה גם השאלה: מהו הנושא הכי דחוף שהעירייה צריכה לטפל בו כיום? מניתוח הנתונים עולה כי רוב תושבי חיפה – 35 אחוז – השיבו כי הנושא הכי דחוף הוא חזירי הבר, 18 אחוז כבישים ומדרכות, 13 אחוז תברואה וניקיון, 12 אחוז תשתיות, 12 אחוז תחבורה, פקקים וחניה, שבעה אחוזים חינוך, ילדים ונוער, ארבעה אחוזים ביטחון אישי, שלושה אחוזים זיהום אוויר, שלושה אחוזים תעסוקה ושלושה אחוזים התחדשות עירונית ופיתוח עירוני.
מהסקר עולה כי יש התמתנות בתחושת מידת הפגיעה מחזירי הבר. שיעור המשיבים שחשו שהם נפגעו באופן אישי מחזירי הבר ירד מ-42 ל-30 אחוז, שיעור המשיבים שחשו שקרוביהם ומכריהם נפגעו מחזירי הבר ירד מ-50 ל-41 אחוז, ושיעור המשיבים שחשו פגיעה באיכות החיים ירד מ-74 ל-72 אחוז.
בהמשך נבדקה מידת שביעות הרצון מהטיפול של העירייה בנושא טיפול בחזירי הבר. שיעור המשיבים שסבורים שהטיפול הוא טוב הוא נמוך, למרות שעלה משמונה ל-12 אחוז, והוא הגבוה ביותר בשלוש השנים האחרונות. 19 אחוז השיבו כי הם מסכימים במידה בינונית שטיפול העירייה בנושא הוא טוב, והרוב – 69 אחוז – השיבו כי הם כלל לא מסכימים או די לא מסכימים שהטיפול הוא טוב. כמו כן, שיעור המשיבים שסבורים שיש להניח לחזירי הבר ולא להתערב בחייהם המשיך לרדת השנה – מעשרה לשמונה אחוזים.
הסקר בחן גם את מידת התמיכה וההתנגדות של הציבור החיפאי בשתי סוגיות שנקשרות במדיניות העירייה לטיפול בחזירי הבר – דילול חזירי הבר ופיקוח ומתן קנסות למאכילי חיות רחוב. מהממצאים עולה כי שיעור גבוה מאוד מהציבור החיפאי תומך במדיניות עירונית הכוללת דילול של אוכלוסיית חזירי הבר בכרמל. 78 אחוז תומכים במדיניות הדילול ו-22 אחוז מתנגדים לו. בהשוואה לסקר שנערך ב-2021, מדובר בעלייה חדה בשיעור התומכים בדילול חזירי הבר, אז שיעור התמיכה עמד על 60 אחוז.
The post סקר: אמון הציבור בראש העיר ובעירייה צנח לשפל appeared first on כלבו – חיפה והקריות.
-
- Темы данного раздела
Случайные:
-
[colbonews.co.il] הזוי: מתפללים במסעדה וצמים מול תמונות של המבורגרים
-
[colbonews.co.il] סופית: Car2Go מפסיקה את שירות הרכבים הכחולים
-
[colbonews.co.il] מבקר המדינה: ליקויי תחזוקה באזורי תיירות, אין תוכנית להתאוששות מתקיפת סייבר
-
[colbonews.co.il] עוד סניף דואר נסגר, והפעם בקרית אליעזר
-
[colbonews.co.il] מטה המאבק בחזירי הבר פנה למבקר המדינה
-
- Похожие темы
- Ответы
- Просмотры
- Последнее сообщение
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] סקר: רק 85.8 אחוז מהחיפאים חשים ביטחון אישי
Инфодроид » 06 сен 2022, 14:01 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 62 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
06 сен 2022, 14:01
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] אחרי עשור: מדרגות דבורה חוזרות לרשות הציבור
Инфодроид » 11 дек 2022, 18:57 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 19 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
11 дек 2022, 18:57
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] בוטל צו הסגירה למסעדת רובן בנווה שאנן: "הוסרה הסכנה לבריאות הציבור"
Инфодроид » 19 июл 2022, 00:01 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 76 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
19 июл 2022, 00:01
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] עיריית חיפה "מככבת" בדוח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור המתפרסם היום
Инфодроид » 21 июн 2022, 21:50 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 87 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
21 июн 2022, 21:50
-
-
-
Новое сообщение [colbonews.co.il] ארגון חב"ד התקין 50 חנוכיות ברחבי העיר
Инфодроид » 16 дек 2022, 15:00 » в форуме Новости от местных изданий - 0 Ответы
- 19 Просмотры
-
Последнее сообщение Инфодроид
16 дек 2022, 15:00
-