[colbonews.co.il] כאילו אין סגר: הלימודים בישיבת "נחלת הלויים" מתקיימים כסדרם
янв 2021
14
06:48
[colbonews.co.il] כאילו אין סגר: הלימודים בישיבת "נחלת הלויים" מתקיימים כסדרם
כאילו אין סגר הדוק במדינה האוסר על לימודים ועל התקהלויות, בישיבת "נחלת הלויים" בחיפה העסקים כרגיל, ועשרות תלמידים נמצאים ברגעים אלה ממש בישיבה ולומדים תורה.
ישיבת "נחלת הלויים" השייכת לזרם החרדי-ליטאי שוכנת ברחוב בן ארצי 27 בשכונת נוה שאנן ונחשבת לאחד ממוסדות הלימוד הגדולים בעיר. היום (רביעי) בשעת צהריים נראו תלמידי ישיבה רבים מתפללים בחדרים ומשוטטים בחצר המקיפה את הבניין. היו גם כאלה שישבו בצוותא, ללא ריחוק, סמוך לפתח צדדי, ואחרים אף יצאו לרחובות הסמוכים, חלקם ללא מסיכה.
פגשנו את אחד מהתלמידים בעת שיצא לאכול כריך על ספסל ברחוב רות הכהן. הוא סיפר שהוא בכלל לומד בכולל הסמוך ושנמצאים שם חמישה תלמידים לכל היותר. באשר לישיבה, הוא אמר, מקפידים ללמוד שם בקפסולות. תלמיד אחר המתין מחוץ לשטח הישיבה, וכששאלנו אותו מדוע אינו חובש מסכה, הוא ענה: "אני מחכה למישהו וכבר נכנס".
אתם לומדים כרגיל?
"אנחנו לומדים בקפסולות באישור משרד הבריאות, ואנחנו גם לא יוצאים משטח הישיבה".
אולי לא שמת לב, אבל אתה עומד ברחוב, מחוץ לשטח הישיבה, ובלי מסיכה.
"אני כבר נכנס".
The post כאילו אין סגר: הלימודים בישיבת "נחלת הלויים" מתקיימים כסדרם appeared first on כלבו – חיפה והקריות.
-
- Темы данного раздела
Случайные:
-
[colbonews.co.il] Врачи из "Бнэй Циона" поселятся в гостинице "Вилла Кармель"
-
[colbonews.co.il] צפו: היסטוריה בישראל – השתלה צולבת של כליות ברמב"ם ואבו דאבי
-
[colbonews.co.il] כמה עובדים ערבים מועסקים בעיריית חיפה וכמה מהם במשרות בכירות?
-
[colbonews.co.il] שומרים על הבית: המשמר השכונתי של כרמליה יוצא לדרך
-
[colbonews.co.il] צפו בסרטון המרגש: ניצחה את הסרטן ופצחה בריקוד עם הרופאה שלה ברמב"ם